Mus som bor i veggen: Hva bør du gjøre

Mus kan være et problem i veggene dine av en rekke årsaker. Ved å tygge på ledninger og gips, kan mus skade hjemmet ditt. I tillegg til å spre virus, kan de også spre sykdommer som salmonella og hantavirus. I tillegg til å forurense mat og overflater, er mus i veggene en alvorlig plage på grunn av skuring og støy.

Gjør tiltak hvis du mistenker at det er mus i veggene dine for å forhindre ytterligere skade eller sykdomsspredning. Det er mulig å få musene fjernet av et skadedyrfirma eller å utføre noen DIY-tiltak. Problemet bør løses så snart som mulig, uavhengig av hvordan det oppstår.

Hvordan ser mus ut?

Vanligvis har mus gråaktig eller brun pels. Med spisse neser, lange haler og store ører er de lette å kjenne igjen. De fleste mus lever i mark og skog, men de kan også finnes inne i boliger og andre bygninger. Mus kommer vanligvis inn i boliger gjennom sprekker i gulvet eller hull i veggene. Reir kan bygges av isolasjon eller andre materialer som finnes i vegger, krypkjeller, loft eller garasjer.

Det er ikke bare matkilder inne i huset som tiltrekker seg mus, det er også matkilder utenfor huset. Disse matkildene kan omfatte:

Søppeltømmingsområder tilgjengelig for mus
Musehull i pantry eller skap
En kjæledyrmatrett utelatt for enkel tilgang for mus

Musene kan også tygge på ledninger eller andre deler av huset, noe som fører til skade. Det er ingen grunn til panikk for mus, selv om de kan være til stor plage. Den beste måten å bli kvitt dem på er på flere måter.

De 5 beste måtene å bli kvitt mus i vegger

Å bli kvitt mus i vegger er ikke lett, og de kan være ganske irriterende. Du kan bli kvitt mus fra veggene dine ved å gjøre et par ting for å musesikre hjemmet ditt.
Beskytt veggene dine mot mus

Hjem og andre strukturer har en tendens til å tiltrekke seg mus. Til tross for sin lille størrelse, er de i stand til å skli gjennom utrolig trange rom. Når mus får tilgang til en bygning, kan de raskt sette opp et reir og begynne å avle.En voksen mus kan presse seg gjennom et hull på størrelse med en krone.

upav unusual pets mice
Mus kommer inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i vegger, under sidekledninger og rundt fundamenter. Hjemmets eksteriør bør tettes rundt eventuelle sprekker eller hull for å forhindre at mus kommer inn i det. Utfør en inspeksjon av husets ventiler, spesielt krypkjeller og loftsventiler, hvis det kommer mus inn i veggene dine. Sørg for at ventilene ikke er skadet ved å bruke en lommelykt. Blir garasjen din invadert av mus? Hold garasjeporten fri for hull og hull, og sørg for at de tetter tett.

Til tross for at sprayskum er et populært valg for å tette hjem mot mus, er det ikke et godt alternativ for å håndtere gnagere på noen måte. Gnagere kan tygge seg gjennom sprayskum som popcorn, så det holder ikke mus utenfor veggene dine. Bruk stålull eller fest nettinglapper over inngangspunkter i stedet. For å forhindre at mus løper gjennom nettet, sørg for at hullene er små nok.1/4 maskinvareklut bør gjøre susen.
Mus hører ikke hjemme i ditt hjem

Alle typer matkilder er attraktive for mus. Som opportunistiske matere spiser de det de kan finne.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
Døde dyr og fugler (yuck!)

En mus som kommer inn i hjemmet ditt vil spise all mat som er ute, for eksempel:

-Cereals
-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Det skal ikke mye matrester til før mus kommer inn i hjemmet ditt, så hold innendørs og utendørs områder fri for matrester for å holde dem unna.

Ikke glem mulige vannkilder som kan tiltrekke mus inn i hjemmet ditt. Når du tiltrekker mus i landskapet ditt, kan de komme inn i veggene, krypkjelleren og andre rom fra utsiden. Mulige vannkilder inkluderer:

På tunet er dammer et vanlig vannarmatur
En vanningsslange som lekker (eller en hageslange)
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å sjekke at du har å gjøre med mus fremfor rotter før du fortsetter. Det er umulig å bruke snapfeller og gi et dødelig slag til rotter, men fellen vil ikke være kraftig nok til å drepe rottene, men de vil bli redde og lære at feller er farlige. Følgelig vil de bli på vakt mot alle feller og oppgaven med å eliminere dem vil bli vanskeligere.

Et alvorlig museangrep kan kreve umiddelbar oppmerksomhet. vurdere å bruke limfeller. I noen tilfeller regnes disse ikke som humane som andre feller, men andre feller må tømmes og tilbakestilles hver gang de fanger et dyr. Plassert én gang kan limfeller fange flere mus før de må byttes ut.

Det er best å kontakte et lokalt skadedyrbekjemperfirma for en second opinion hvis du ikke er sikker på om det er rotter eller mus.

Ring proffene

Når det er mulig, er det best å ringe et skadedyrbekjempelsesfirma hvis museproblemet ditt er spesielt forvirrende eller du mener at gift eller andre kjemiske kontroller er nødvendig. Å sette agn feil kan sette den lokale dyrebestanden i fare. Det er viktig å holde agn på sikre, forankrede stasjoner utilgjengelig for barn, kjæledyr og andre dyr.

You may also like...